Wie denkt dat het het koud is in Zweden heeft het mis. Door het landklimaat in de provincie Värmland zijn de zomers stabieler, warmer en droger dan in Nederland. Een temperatuur van 27 graden of hoger is geen uitzondering. Zomeractiviteiten Zweden, kanoën, mountainbiken, wandelen of goud zoeken alles is mogelijk…huur een vakantiehuis in Zweden bij Nordic Glamping Outdoor and Wildlife

Zomeractiviteiten Zweden van natuur tot shoppen in Karlstad

zomeractiviteiten zweden

Nordic Glamping grenst aan het Brattforsheden natuurreservaat. Vanaf de locatie kun je direct met de kano de Byangsälven op . Deze smalle rivier verbindt het grote Lungen meer met het verscholen kleinere Kalven meer. De kanotocht naar Brattfors voor wie met kinderen een kanotocht wil maken is betoverend mooi. De route kronkelt met talloze bochten naar het Kalven meer. Onderweg zie je de beverburcht. Ga hier even stil liggen en geniet van de stilte, het uitzicht en de dieren. Je realiseert je dat het contact met de natuur een verademing is voor je geest. Het snelstromende kraakheldere water onder je kano voert de waterplanten en waterlelies mee. Lees verder over de kanotochten….hier!

Mountainbiken Zweden Varmland, Deze mountainbike tocht start bij Kalhyttan, het sport- en recreatiecomplex in Filipstad. Dit is een van de toonaangevende centra voor mountainbiken Zweden Värmland, oefening, hardlopen, wandelen, oriëntatielopen, sledehond races en cross country skiën. Servicegebouw met kleedruimtes, douches en sauna zijn open voor het publiek dagelijks 7:00-22:00. De route is gemarkeerd met borden.
Klik voor een overzichtskaart van de gehele route hier!

zomeractiviteiten zweden wandelen

Hoe anders is wandelen Värmland Zweden voor Nederlanders… zoveel ruimte, rust en groen. Een uitgestrekt landschap variërend van heuvels met eindeloze bossen en om iedere hoek een beeld waar je stil van wordt; de meren… De provincie Värmland ligt op de lijn Oslo Stockholm, midden Zweden en heeft een landklimaat. De vertaling van de provincie is “Warm Land”. Door de bergen in het westen grenzend aan Noorwegen wordt het slechte weer tegen gehouden. Zomers met een temperatuur van 27 graden zijn dan ook geen uitzondering.

Brattforsheden natuurreservaat
Drie natuurreservaten gevormd in de ijstijd in een wandeling samengevat. Het natuurreservaat Brattforsheden geldt als een van de mooiste gebieden in Zweden! Het gebied heeft bijzondere landschappelijke elementen zoals meanders in het Lungälvravirnerna, kraters in het Kittelfältet en veen in het Geijersdalmossen. Wij hebben ervoor gekozen de volledige wandeling van 20 km op te splitsen in 3 delen. Alleen de geoefende wandelaar zal de tocht in 1 dag kunnen uitlopen. Lees hier verder over wandelen in het Brattforsheden natuurreservaat..