Mountainbiken

Brattforsturen 30km mountainbike route
Mountainbiken Zweden Värmland, Deze mountainbike tocht start bij Kalhyttan, het sport- en recreatiecomplex in Filipstad. Lees hier verder…

Mountainbiken MTB of gewoon fietsen in het Brattforsheden natuurreservaat. Het natuurgebied leent zich bij uitstek door het ruwe terrein met steile hellingen voor mountainbikers. De film geeft je een goed beeld van het terrein! Zweeds gesproken maar de beelden zeggen genoeg!

Mountainbiken in Zweden begint vanaf Nordic Glamping. Het Kittelfältet is een onderdeel van het natuurreservaat en kenmerkt zich vooral door kraters in het landschap. Dit creëert steile hellingen voor mountainbikers. Vanaf onze locatie kun je verschillende richtingen op.
Langs de Sunnemo vägen en ongeveer 4 km verder aan de linkerkant rij je direct het Brattforsheden natuurreservaat in. Je route gaat paralel aan het Alstern meer.

Onderweg zijn er talloze paden om van de doorgaande weg een route te nemen met veel hoogteverschillen. Na verschillende meren gepasseerd te zijn kom je uit bij weg 63, deze weg kun je oversteken en je route vervolgen richting Filipstad. een rustpauze in Filipstad is een goed moment om even bij te tanken. Na je meegebrachte gezonde energiedrank kun je de weg terug nemen naar Nordic Glamping door het bos. Een mobiel mee is handig om soms even de route via GPS te checken. 

Wat je zal opvallen tijdens je fietsroute is de rust en het prachtige landschap. Urenlang zul je niemand tegenkomen wat ondenkbaar is in Nederland. Een mountainbike is te huur bij Nordic Glamping & Outdoor!

Mountainbiken of fietsen in Värmland Zweden

mountainbiken

Trek voor een dag mountainbiken of fietsen de hele dag uit. Zorg voor voldoende water en neem de nodige gezonde snacks mee voor onderweg. Een rugzakje met een calorierijke lunch is zeker aan te raden. Een reparatie set voor een lekke band mag ook niet ontbreken! Het ongerepte landschap zal hier en daar misschien wat ruw zijn, zeker als je van de paden af gaat. Een ding is zeker, deze dag zal een onvergetelijke ervaring zijn.