Kano huren bij Nordic Glamping aan het Brattforsheden natuurreservaat

Image

Bij ons op Nordic Glamping kun je voor een dag een kano huren. Deze kano’s zijn geschikt voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kleinere kinderen. Een dagtrip heen en weer over de Byangälven voert je al kabbelend mee naar het dorpje Brattfors. Dit is een leuke plek om wat tijd door te brengen op de ligweide van dit zwemstrand. Misschien even te gaan zwemmen op warme dagen of gewoon ontspannen en genieten van de omgeving.

Kanotochten Zweden Varmland
Kanotochten Zweden Varmland

Nordic Glamping – Brattforsheden natuurreservaat

Richting Brattfors en de kraanvogels
Vanaf Nordic Glamping peddel je via het verborgen Kalvenmeer naar Brattfors en weer terug. De tocht duurt zo’n 4 uur zonder rust of tussentijdse stoppen. Honden zijn welkom in onze kano’s en we berekenen jullie geen extra kosten daarvoor. Wel vinden wij het belangrijk dat de hond een zwemvest draagt tijdens jullie kanotrip. Deze speciale hondenzwemvesten kun je zelf meebrengen of je huurt er een bij ons op locatie! Ben je in voorbereiding van je vakantie op zoek naar een hondenzwemvest? Kijk dan op Hondenartikelen.com en kies voor het merk Ruffwear.

Image

De Byangälv rivier loopt vanaf het Lungen meer richting Brattfors. Je start vanaf ons terrein aan de uitmonding van het Lungen meer over de kronkelige rivier naar het Kalven meer. Dit meer ligt verscholen in de natuur en is alleen te bereiken per kano of boot. Het gebied behoort tot het Brattforsheden natuurreservaat. Een eland spotten  vanaf je kano en het geluid van de kraanvogels is een onvergetelijke ervaring.

Arrangementen

Je kunt de kano huren voor een dag maar ook een meerdaagse trip behoort tot de mogelijkheden. Je kunt kiezen om één of meerdere overnachtingen te beleven, wat zou jij graag willen? Tijdens een meerdaags arrangement voorzien wij je in de basis benodigdheden om een fantastische reis te maken in de Zweedse wildernis. Vanaf Nordic Glamping heb je met de kano via het grote Lungenmeer toegang tot natuurreservaat Brattforsheden. Brattforsheden verkennen met de kano zal je niet snel vergeten.

Na een prachtige tocht over het meer zul je de kano een klein stukje op de kano kar vervoeren om naar het Alstern meer te komen. Vanaf dat moment kun je op zoek naar een mooie overnachtingsplek. Vervolgens samen de tent opzetten en daarna eten bereiden op een van de vele vuurplaatsen. De avond doorbrengen rond een knapperend houtvuur midden in het natuurgebied is een fantastische beleving!

Bedenk dat je tijdens je verblijf in Brattfors natuurreservaat een onderdeel bent van alles wat er groeit en bloeit. Jullie hebben dus ook kans hebben op een ontmoeting met permanente bewoners. De nacht breng je door in de tent standaard voorzien van natuurlijke surround geluiden. Luister voordat je moe en voldaan in slaap valt eens rustig naar alle geluiden om je heen. Vergeet vervolgens gewoon waar je bent en geniet van een gezonde nachtrust.
Je kunt de volgende dag weer op het gemak terug kanoën naar Nordic Glamping.

Huur je een Trapper kano voor een dag inclusief zwemvesten of reserveer je een meerdaagse trip? Er is plaats in de Trapper voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen tot een jaar of 12. Ook de hond kan mee op deze ontdekkingsreis. Je kunt de kano huren voor 300kr per dag.

3 dagen arrangement ☆
Je kunt er ook voor kiezen om meerdere dagen en overnachtingen te beleven in het Brattforsheden reservaat. Een meerdaags kano arrangement brengt je even helemaal terug naar jezelf. Het even helemaal weg zijn van de wereld geeft een gevoel van ultieme vrijheid. 
Het arrangement is inclusief zwemvesten, tent, slaapmatten, pannenset, bestek en een houtbrander met magnesium stick.

Zelf dien je te zorgen voor slaapzak en alles wat je lekker vind om te eten en drinken tijdens je ontdekkingsreis. Er zijn geen mogelijkheden om tussentijds inkopen te doen want je bevindt je even niet in de bewoonde wereld. Een zwemvest van Ruffwear voor de hond kun je huren bij ons op Nordic Glamping. Mocht je hond overboord springen of vallen dan kun je hem makkelijk aan het handvat in weer in de kano tillen. Bereid je verder altijd goed voor indien je op vakantie gaat samen met je hond, het zwemvest voor honden is ook te koop. Je besteld hem gewoon bij Hondenartikelen.com.

Image
Image
Image

Voor informatie of het reserveren van een kano arrangement kun je via email contact met ons opnemen.
Vakantiehuis of Lodge boeken? kijk hier!

Image
Image
Kanotochten Zweden Varmland