Foto’s Mariebergsskogen AB – http://www.mariebergsskogen.se

Evenementen in Mariebergsskogen stadspark Karlstad

mariebergsskogen evenementenpark

Ga mee op met de Trollen Wandeling en ontmoet de bostrollen en andere mythische figuren. Zij nemen je mee op een fantastische wandeling door het diepe magische bos. Mariebergsskogen’s Trollen Wandeling is een interactieve theatervoorstelling voor kinderen van 3-8 jaar. De wandeling duurt ongeveer 45 minuten en de prijs is SEK 60 per persoon. Ga naar de website om een kaartje te kopen, klik hier

Plattegrond Mariebergsskogen van Per Hardestam illustrator en grafisch vormgever. Mariebergsskogen evenementenpark in Karlstad heeft diverse speeltuinen voor de allerkleinste tot oudere kinderen. De openingstijden van het evenementenpark is het jaar rond iedere dag open van 11.00 tot 17.00 uur.

De Conrad Höök trein

Tijdens de zomer rijdt de Conrad Höök-trein dagelijks door het park. Een spannende rondleiding en een gemakkelijke manier om de natuurlijke schoonheid van het bos en het water, de erfgoedgebouwen en de Lillskogen dierentuin te ontdekken.

De rondreis duurt ongeveer 20 minuten. Tickets zijn verkrijgbaar bij de kiosk en kosten SEK 30. De trein is gratis voor kinderen jonger dan 3 jaar. De tour is elke dag om 14 uur in het Engels beschikbaar.

mariebergsskogen evenementenpark

Lillskogen de kleine dierentuin

mariebergsskogen evenementenpark

Foto Sanna Emanuelsson

Lillskogen is de eigen kleine dierentuin van Mariebergsskogen waar allerlei Zweedse boerderijdieren te vinden zijn zoals schattige konijnen, kleine pony’s, varkensbuikzwijnen, geiten en kalveren. Kippen zwerven vrij door de Stallbacken tuin. Het dierenhuis voor kleine dieren heeft bunzingen, cavia’s, hamsters en ratten. Het aquarium heeft kleurrijke vissen uit de hele wereld. Eenden en ganzen zwemmen in de vijver. Op koude winterdagen worden de dieren in de stallen gehuisvest. De dieren in Lillskogen worden verzorgd door studenten van de opleiding dierenverzorging van de middelbare school in Lillerud.

Geschiedenis van Mariebergsskogen

Aan het einde van de 18e eeuw bezat Lars Magnus Wester het landgoed Marieberg. In die tijd omvatte het landgoed de districten Marieberg, Galgberget (Kvarnberget) en delen van Viken. Lars Magnus Wester was getrouwd met Maria Magdalena (geboren Uggla). De naam Marieberg wordt verondersteld afkomstig te zijn van zijn vrouw. De zoon van het echtpaar, Adolf Mauritz Wester, bouwde het landhuis in 1826-28. Oorspronkelijk was het wit met pilasters en raamkozijnen in een grijstinten grijs. Uiteindelijk kwam het huis in handen van de accountant en penningmeester Carl Magnus Höök. Een belofte om te houden Conrad Höök koesterde het bos en de prachtige omgeving. Hij zocht daarom een ​​garantie dat deze natuurlijke rijkdommen lang in de toekomst ongestoord zouden blijven. Als een ongehuwde man had Conrad Höök geen erfgenamen. In plaats daarvan wilde hij Mariebergsskogen doneren aan de stad Karlstad, op voorwaarde dat het landgoed zou worden beschermd en bewaard. De schenking aan de stad Karlstad kwam tot stand bij de dood van Conrad Höök in 1895. Zijn wensen werden in de loop der jaren opgevolgd, de stad heeft haar belofte gestand gedaan en Mariebergsskogen heeft haar unieke onderscheidend vermogen weten te behouden.