Vakantie in Zweden is anders dan op vakantie naar bijvoorbeeld de Costa’s in Spanje, of ieder ander vergelijkbare strandvakantie. Op vakantie naar Zweden is avontuur en beleven. De zomers zijn vaak zwoel en de dagen lang, het is er zomers erg lang licht.

vakantie varmland zweden informatie

Vakantie Varmland Zweden Informatie

De gemiddelde temperatuur, bedraagt zo 23gr over de gehele zomer gezien. Soms wat mindere dagen, maar ook wel uitschieters naar 27gr of meer. Een hittegolf behoort ook tot de mogelijkheden. Vakantie in Zweden is duur horen wij vaak. Vakantie in Zweden is gemiddeld goedkoper dan in de zuidelijke landen, zeggen wij dan altijd. Stockholm en de andere grote drukke steden zijn op alle vlakken duurder dan de dorpen en kleinere stadjes in de rest van Zweden. Een kopje koffie op het San Marco plein in Venetië kost 12 euro. Een kopje koffie op een terras in Stockholm kost gemiddeld 5 euro, om maar een voorbeeld te noemen. Vaak betaal je in Zweden het eerste kopje koffie, en ben je vrij om je kopje te laten bijvullen. Daar betaal je verder dan niet voor.

vakantie varmland zweden informatie

Stockholm het Venetië van het Noorden, panoramafoto van Gamla Stan vertaald “Oude Stad”

Vakantie in Zweden is vaak een actieve vakantie. Je kunt er bijvoorbeeld eindeloos mountainbiken, wielrennen of recreatief fietsen met het gezin. kanoën en kajakken door de talloze rivieren, en duizenden meren. Dat kun je naar wens combineren met overnachten, en vissen. Samen om het zelf gestookte kampvuur, waar de gevangen vis word gebakken, is een ervaring die je nooit meer zult vergeten.

De zomer in Zweden is een feest voor Zweedse mensen. Na een lange winter met temperaturen variërend tussen min 5 in het zuiden tot minus 45 in Zweeds Lapland, kun je je voorstellen dat de mensen hunkeren naar de zomerperiode. Op 21 Juni is het midzomer nacht. Midzomernacht in Zweden betekent de langste dag van het jaar, en het begin van de heerlijke zomertijd hier in Zweden. Deze dag wordt hier uitbundig gevierd en er wordt om de meiboom gedanst en gezongen.

vakantie varmland zweden informatie
vakantie varmland zweden informatie

vakantie varmland zweden informatie

Foto, straat op Gotland

Waar ben je naar op zoek in je vakantie moet je jezelf afvragen voordat je op vakantie naar Zweden gaat is ons advies. Zoek je niet zozeer de natuur op en hou je van commercieel dan is zuid Zweden en bijvoorbeeld Gotland een optie. Wil je niemand zien, uitgestrekte natuur en even weg van de wereld dan is noord Zweden een optie. Ben je op zoek naar een mooie middenweg tussen de twee vorige opties dan is midden Zweden ons advies. Nordic Glamping bevind zich in midden Zweden, in de provincie Värmland.

Op Nordic Glamping vind je Lodges geschikt voor 4 personen, en een voormalige graanschuur die verbouwd is tot luxe vakantiehuis van 130m2, en geschikt voor 6 personen. Alle accommodaties zijn geschikt voor zowel zomer, als winterverblijf. Ook zijn alle accommodaties voorzien van douche en toilet, en eigen kookgelegenheid. De accommodaties staan op ruime afstand van elkaar. Zo heb je het gevoel van een eigen vrijstaand huis, maar toch wat mensen in je omgeving als je behoefte hebt aan een praatje. Een vakantie met kinderen in Zweden wordt ontspannender voor jezelf, als er toevallig meerdere kinderen aanwezig zijn op dat moment.

Midden Zweden is een combinatie van natuur om je heen, en Karlstad op 50 kilometer afstand ideaal voor shoppen, terrasjes en slenteren. Een vakantie op Nordic Glamping is daarom een vakantie voor iedereen. Voor de dagelijkse boodschapjes of winkelen en een broodje of pizza kun je naar Filipstad. Hier zitten 4 grote supermarkten waaronder een Lidl. Het heeft een gezellig centrum met uiteenlopende winkeltjes en restaurantjes.
Filipstad in de winterKalhyttan ski centrum is fijn voor de wintersporters in de winter, en zomers geopend om op rolskies of skates rondjes te rijden op de nieuw aangelegde zomer/winterparcours.De zilvergroeve in Nykroppa is ook een belevenis en zo kunnen we nog wel even doorgaan met aanbevelingen.

Ter afsluiting is er in september Oxhälja, ook wel de grootste jaarmarkt van heel Zweden genoemd. Van heinde en ver komen de Zweden op deze jaarmarkt af en worstelen zich langs de eindeloze rijen van marktkramen. Er wordt dan volop gestruind. Een vlucht per helikopter boven Filipstad vertrekt vanaf de haven.

Nordic Glamping ligt tegen het Brattforsheden natuurreservaat aan en staat garant voor eindeloos wandelen, fietsen of kanoën. Zeg nou zelf, een natuurreservaat midden in de eindeloze natuur van midden Zweden, dat moet dan toch wel een hele speciale plek zijn op aarde!

Vakantie met je hond in Zweden

Vakantie Värmland Zweden

Neem je hond mee op deze vakantie! Kanoën met je hond is een absolute must. Bereidt je goed voor op een vakantie met je hond. Een hondenzwemvest is noodzakelijk om de hond uit het water te tillen mocht hij overboord springen. De zwemvesten van Ruffwear hebben een sterk handvat aan de bovenzijde, zodat je je hond gemakkelijk uit het water tilt. Een uitstekend hondenzwemvest qua pasvorm en veilgheid is te koop bij Hondenartikelen.com, klik hier.. Wandelen kun je volop in de omgeving. Vanaf het vakantiehuis loop je direct het bos in. In het Brattforsheden is het Kittelfältet en Geijersdalmossen geschikt om met de hond te lopen. Het Lungälvsravirnerna is minder geschikt vanwege de smalle en soms glibberige paden en steile hellingen. Voor de langere wandelingen van een aantal uur is een Hondenrugzak aan te raden. Het Palisades pack van Ruffwear heeft twee waterflessen geintegreerd in de tassen, waardoor de hond altijd over water beschikt wanneer het nodig is. Kijk hier bij Hondenartikelen.com…

Image