Nordic Glamping Zweden

Nordic Glamping, vakantie in de provincie Värmland midden Zweden

Een vakantie plannen is leuk en spannend. Welke bestemming zal het dit jaar zijn. Vaak heb je daar al ideeën over. Via Google vind je heel eenvoudig informatie, een boeking is dan in een klik geregeld. Op deze pagina vertellen wij jullie ons verhaal. We vertellen over onze accommodaties, de omgeving, en een beetje over Värmland in midden Zweden.

Nordic Glamping is 10 ha groot maar kleinschalig van opzet. Gewoon een mooi stukje Zweden waar een aantal gezellige Lodges geplaatst zijn. De geschiedenis van onze voormalige boeren hoeve gaat terug tot voor 1900. Volgens de geschiedenis stond er eerst een klein huis, waar bosarbeiders in verbleven. In 1936 heeft een familie Andersson het gekocht. Deze familie heeft de oorspronkelijke boerderij gebouwd. In 1976 is er een tweede verbouwing geweest, en is er een verdieping op geplaatst. Het terrein wordt aan alle kanten ingesloten door bos. In 2008 hebben wij de boerderij kunnen kopen en is ons idee over Nordic Glamping ontstaan.

Lodges

Wij hebben er bewust voor gekozen om de Lodges op wat ruimere afstand van elkaar te plaatsen. Onze Lodges bieden ruimte aan maximaal 4 personen. De Lodges zijn voorzien van een kleine keuken met kookgelegenheid, badkamer en toilet.

Vakantiehuis

We hebben ook een groter vakantiehuis te huur op ons terrein. Het vakantiehuis heeft drie ruime slaapkamers en is geschikt voor 6 personen. Voorzien van open landelijke keuken met moderne oven, en 4 pits kookplaat. Het huis kun je heerlijk verwarmen met de gezellige houtkachel. Ons terrein grenst aan het mooie Brattforsheden natuurreservaat. Tussen het reservaat en ons terrein loopt de Byangälven rivier. Vanaf Nordic Glamping kun je meteen in de kano stappen en mooie tochten maken, en zelfs tochten van meerdere dagen als je dat wilt. De Byangälven rivier mond aan twee zijden uit op een meer. Aan de noordzijde ligt het grote Lungen meer. Via de zuidzijde vaar je per kano zomaar het verscholen, minder grote Kalvenmeer op. Nordic Glamping is gelegen op 9 kilometer van Filipstad in het noordoosten van de provincie Värmland, in Zweden. Klik hier voor onze locatie…