stuga of lodge huren in zweden

Een stuga is typisch Zweeds, het zijn van oorsprong eenvoudige houten hutten waarin men kan overnachten. De oudste en eenvoudigste vorm bestaat uit een kamer met een opening in het dak voor de rook van de openhaard. De stuga eerder blank en onbehandeld is tegenwoordig vaak traditioneel geschilderd in de welbekende Falurode kleur. In een stuga moet alles vooropgesteld eenvoudig zijn, volgens Zweedse traditie. De inrichting bestaat tegenwoordig over het algemeen uit een stapelbed, een tafeltje met stoelen en een waterkoker. Er is geen toilet of badkamer aanwezig, de toilet bevond zich vroeger buiten, de Zweedse naam is utedass. Tegenwoordig is de utedass vervangen door een toiletgebouwtje en daar maakt de gast gebruik van wanneer men een stuga huurt op een camping. Vaak worden de parken met stuga’s Stugbyn’s genoemd, vertaald betekent het stuga dorpjes.

Stuga of lodge huren in Zweden, waarom wij hebben gekozen voor de Lodge

Een Lodge huren bij Nordic Glamping Outdoor & Wildlife

stuga of lodge huren in zweden

Wij hadden de keuze bij Nordic Glamping en hebben gekozen om de stugas om te dopen tot Lodges. De Lodges staan op ruime locaties. Je beleeft het echte outdoor gevoel, en je hebt het idee van een eigen plek. Wij hebben gekozen voor de naam Lodge  omdat je bij ons een accommodatie met meer comfort huurt dan aanwezig in de traditionele stugas. Onze Lodges beschikken over een eigen badkamer met douchecabine, toilet en wastafel. De kleine keuken is voorzien van koelkast, gaskookplaat, koffiezetapparaat, waterkoker en keukengerei voor 4 personen. De Lodge heeft tweepersoonsbedden met opgemaakt beddengoed bij aankomst. De lodges zijn mede voorzien van een gezellig zitgedeelte, dat gericht is op de dubbele openslaande deuren. Bij mooi weer kun je deze deuren beide openen en zo het gezellige terras dat veel privacy biedt, bij het zitgedeelte betrekken. Een tuinset en barbecue is aanwezig. Dus ’s avonds gezamenlijk gezellig barbecuen, of een zelfgekookte maaltijd eten, het is allemaal mogelijk.  Reserveren? Klik hier voor de boekingskalender…

Nordic Glamping is wat kleiner en absoluut geen vakantiepark. Je verblijft er in gezellige Lodges, geschikt voor max vier personen. Of je kiest voor het grote vakantiehuis, dat geschikt is voor zes personen.
Onze locatie bevindt zich op 9 kilometer van Filipstad nabij het dorpje Brattfors. De Byangälven rivier bevind zich op steenworp afstand. De rivier kronkelt zich over ons terrein en mond aan twee zijden uit op een meer. Aan de noordzijde ligt het grote Lungen meer en via de zuidzijde vaar je per kano zomaar het verscholen wat minder grote Kalven meer op. De Lodges en het grote Vakantiehuis zijn vrijstaand en liggen vlak tegen het Brattforsheden natuurreservaat aan. Het Brattforsheden natuurreservaat biedt je de mogelijkheid om de Zweedse natuur te ontdekken in al zijn varianten. Deze ontdekkingsreis kunt je beleven al wandelend, of op de mountainbike. Maar zeker gezien vanuit de kano zal dit een van de hoogtepunten worden tijdens je vakantie Zweden. Kijk hier voor de volledige beschrijving..

Image
stuga of lodge huren in zweden
stuga of lodge huren in zweden
stuga of lodge huren in zweden
stuga of lodge huren in zweden
Vakantie Zweden Nordic Glamping
vakantie zweden

Vakantie bij Nordic Glamping Outdoor & Wildlife

Welkom!
Het Vakantiehuis en de Lodges bevinden zich in Värmland.  De provincie van midden Zweden. Een vakantie in Zweden is samen zijn en genieten met het hele gezin.

Nordic Glamping in Värmland ligt heel centraal. De provincie Värmland grenst aan de provincie Dalarna in het noorden. De locatie van Nordic Glamping bevind zich in centraal Zweden. Je kunt vanuit hier heel gemakkelijk meerdere delen van Zweden ontdekken. Waarschijnlijk kom je hier niet aan toe, want Värmland zelf wordt vaak omschreven als een van de mooiste provincies in Zweden.

Je eigen vakantiehuis in Zweden

Nordic Glamping is wat kleiner en absoluut geen vakantiepark.
Je verblijft er in gezellige Lodges, geschikt voor max vier personen. Of je kiest voor het grote vakantiehuis, dat geschikt is voor zes personen. Zowel de Lodges als het Vakantiehuis zijn voorzien van keuken, toilet en badkamer.

Stuga of Lodge huren in Zweden