autovakantie zweden

Autovakantie Zweden, de pret begint natuurlijk bij het zoeken naar een leuke accommodatie. Wat wil je doen? Zoek je rust, en wil je ontsnappen aan de drukte of wil je juist een actieve vakantie?. Bij Nordic Glamping vind je beide. Het voordeel van reizen met de auto naar Zweden is de vrijheid. Zweden is 11 keer zo groot als Nederland. Afstanden zijn hier groter dan we in Nederland gewend zijn maar je zult je geen moment vervelen. Om iedere bocht ligt weer een prachtig uitzicht!

Wil jij meer zien van Zweden?
Op de pagina Rondreis Zweden vind je adressen die door ons geselecteerd zijn voor de rondreis Zweden. Persoonlijke benadering, kennis van de omgeving, hygiëne en betrouwbaarheid zijn belangrijk geweest bij het selecteren van onderstaande vakantiebestemmingen. De afstand tussen de locaties varieert maar is gemiddeld zo’n 200 kilometer. De eigenaren van de getoonde locaties zijn begaan met hun gasten en geven graag advies of antwoord op vragen die er nog zijn. Wil je meer weten voor je rondreis Zweden of wil je graag je vakantie bespreken dan kun je dat simpel regelen door op bijvermeld email adres of website link te klikken. Wij hopen op deze manier te helpen in je zoektocht naar betrouwbare vakantiebestemmingen verdeeld over heel Zweden. Fijne vakantie! Richard en Ingrid

Autovakantie Zweden, de reis…

Je kunt ervoor kiezen de reis helemaal te rijden of deels. Richting het noorden is rustig rijden, eigenlijk is het enige drukkere punt rond Hamburg. Afhankelijk waar je woont kies je de grens voorbij Groningen of Oldenzaal richting Hamburg. Na Hamburg kun je kiezen voor de route over de twee tolbruggen in Denemarken.

De eerste brug is de Store Baelt 18km lang en de tweede is de Øresund brug die Denemarken met Zweden verbind. De vaarroute onder de brug is een van de drukst bevaren routes ter wereld. De brug is een bijzondere ervaring. Vanaf Kopenhagen rij je eerst een 4km lange tunnel in. Deze tunnel komt uit op een kunstmatig eiland en gaat dan over in de brug. Vanwege het vliegveld Kopenhagen moest deze oplossing bedacht worden. De brug is 16km lang.

Je route via de bruggen ziet er dan zo uit: Grensovergang NL – Hamburg – Flensburg – Odense – Kopenhagen – Malmö – Göteborg – Karlstad – Nordic Glamping. Vanaf Karlstad neem je weg 63 richting Filipstad. Voorbij het kleine dorpje Brattfors volgt links de afslag Sunnemo. Ongeveer 3 km verder aan de rechterkant kom je aan bij Nordic Glamping.

De Store Baelt brug na Odense kun je ook overslaan, kies dan voorbij Hamburg Puttgarden-Rodbyhavn. Deze pond vaart ieder uur maar het is niet nodig om te reserveren. ‘S Zomers kan de wachttijd wel oplopen. De vaartijd is 45 minuten en een rustpunt tijdens je reis.

Als laatste kun je ervoor kiezen de oversteek te maken met Stenaline vanaf Kiel naar Göteborg. Je moet rond 17.00 uur aanwezig zijn in Kiel, de boot vaart 19.00 uur af en de aankomst is de volgende morgen om 9.00 uur. Vanaf Göteborg is het nog 3.5 uur rijden naar Nordic Glamping, Brattfors Norstorp 682 91 Filipstad.

Onze accommodaties, de Lodges of het vakantiehuis…

autovakantie zweden
autovakantie zweden
autovakantie zweden
autovakantie zweden
autovakantie zweden
autovakantie zweden
autovakantie zweden
autovakantie zweden

Vakantie Zweden, Värmland de provincie met 11.000 meren en eindeloze bossen

Autovakantie Zweden
Bij Nordic Glamping betkent een vakantie in Zweden samen zijn, en genieten met het hele gezin. Nordic Glamping in Värmland ligt heel centraal en de provincie Värmland grenst aan de provincie Dalarna in het noorden. De locatie van Nordic Glamping bevind zich in centraal Zweden. Je kunt vanuit hier heel gemakkelijk meerdere delen van Zweden ontdekken. Waarschijnlijk kom je hier niet aan toe want Värmland zelf wordt vaak omschreven als een van de mooiste provincies in Zweden.

Je eigen vakantiehuis in Zweden

Nordic Glamping is wat kleiner en absoluut geen vakantiepark.
Je verblijft er in gezellige Lodges, geschikt voor max vier personen of je kiest voor het grote vakantiehuis dat geschikt is voor zes personen. Zowel de Lodges als het Vakantiehuis zijn voorzien van keuken, toilet en badkamer.

Vakantie Zweden bij Nordic Glamping Outdoor and Wildlife

De Lodges en het vakantiehuis staan op ruime locaties. Je beleeft het echte outdoor gevoel en je hebt het idee van een eigen plek. Toch zijn er mensen in de omgeving indien je behoefte hebt aan contact. Een vakantiehuis huren ergens alleen met het gezin in het bos klinkt heel aanlokkelijk maar kan erg tegenvallen in de praktijk. Persoonlijke ervaringen met z’n tweeën, en later met onze kinderen zijn een leidraad geweest, in de opzet van Nordic Glamping.

Vakanties in Zweden hebben ons de kennis en inspiratie opgeleverd. Wij wilden voor jullie een middenweg creëren zodat je geen keuzes hoeft te maken. Bij ons op Nordic Glamping vindt een ieder zijn eigen Zweden.

Nordic Glamping bevindt zich op 9 kilometer van Filipstad, nabij het dorpje Brattfors. De Byangälven rivier bevind zich op steenworp afstand. De rivier kronkelt zich over ons terrein, en mond aan twee zijden uit op een meer. Aan de noordzijde ligt het grote Lungenmeer en via de zuidzijde vaar je per kano zomaar het verscholen wat minder grote Kalvenmeer op. De Lodges en het grote Vakantiehuis zijn vrijstaand en liggen vlak tegen het Brattforsheden natuurreservaat aan. Het Brattforsheden natuurreservaat biedt je de mogelijkheid om de Zweedse natuur te ontdekken in al zijn varianten. Deze ontdekkingsreis kunt je beleven al wandelend, of op de mountainbike. Maar zeker gezien vanuit de kano zal dit een van de hoogtepunten worden tijdens je vakantie Zweden.

Wat je bij ons kunt verwachten is een persoonlijke benadering. En natuurlijk volle inzet om het je aan niets te laten ontbreken. Kanoën, mountainbiken, eindeloos wandelen, elanden ontmoeten of in de winterperiode langlaufen en skiën. Combineer dit met funshoppen en heerlijk uit eten in het gezellige centrum van Karlstad. En een top vakantie is dan zeker gegarandeerd. Dit alles is zomaar maar een kleine greep uit wat Värmland je te bieden heeft. Veel behoort tot de mogelijkheden tijdens een vakantie die je zeker niet snel zult vergeten. Nordic Glamping is ontdekken en genieten in spannende accommodaties. Autovakantie Zweden ? Wij omschrijven onze locatie als de mooiste plek in midden Zweden…