Image
Kanotochten Zweden Varmland
Kanotochten Zweden Varmland

Nordic Glamping – Brattforsheden natuurreservaat

Image

Tijdens je verblijf op Nordic Glamping kun je een Canadeze kano huren.  Ook is het mogelijk om de kano alvast te bespreken tijdens het voorboeken van je vakantie. Het vertrekpunt van de kanotochten is vanaf het terrein en je hebt de keuze uit diverse richtingen.

Richting Brattfors en de kraanvogels
De Byangälv rivier loopt vanaf het Lungen meer richting Brattfors. Je start vanaf ons terrein aan de uitmonding van het Lungen meer over de kronkelige rivier naar het Kalven meer. Dit meer ligt verscholen in de natuur en is alleen te bereiken per kano of boot. Het gebied behoort tot het Brattforsheden natuurreservaat. Een eland spotten  vanaf je kano en het geluid van de kraanvogels is een onvergetelijke ervaring.

Kanotochten Zweden Varmland
Image

Na het Kalven meer te zijn overgestoken vervolgt de rivier zijn weg met talloze bochten naar het strandje van Brattfors. Onderweg kun je gemakkelijk even aan de kant gaan en picknicken.

Het Lungen en Alstern meer
Beide meren maak deel uit van de Alsternrundan een 17km lange kanotocht. Welke variant je ook kiest, ze staan beide garant voor een fantastische ervaring. Kies je ervoor om de kanotocht aan te vullen met een overnachting in het Brattforsheden natuurreservaat, dan vertrek je ‘s morgens vergezeld van een routekaart, tent, slaapmatjes en een kooktoestel richting de overnachtingsplek. Na het opzetten van je tent breng je de avond door rond het kampvuur en onder het genot van een hapje en drankje heerlijk genieten van alles wat het Brattforsheden te bieden heeft. Ervaar het gevoel van de ongerepte Zweedse natuur en met een beetje geluk hoor je de wolven of loop je een eland tegen het lijf. Informeer naar de mogelijkheden.

Image
Image
Image
Image