Kanotochten Zweden Varmland
Kano huur
1 dag incl. zwemvesten 300kr / €30,-
Kano type Canadees. 2 volwassene en 2 kleine kinderen of 1 groot kind.
Wij verhuren ook Ruffwear zwemvesten voor de hond 75kr / €7,50 p.d. extra

Arrangement Outback, kanotocht 3 dagen
2 personen 2250kr / € 225,-
Optie: 1 kind (tot max 10 jaar) toeslag 500kr / € 50,-.

Per kano het Brattforsheden natuurreservaat ontdekken

Met een Canadese kano trek je het natuurgebied in en ben je echt op jezelf aangewezen. Zet je tent op en bereid op vuur je warme maaltijd. Slaap je achteraf toch liever niet in je tent dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een overnachtingshut. Deze hutten zijn op verschillende plaatsen in het natuurgebied te vinden en hebben een speciale vuurplaats.

Natuurlijk voorzien we jou van een kaart waarop deze overnachtingshutten met vuurplaats staan aangegeven. Kies het mooiste plekje voor de nacht, zet je tent op en bereid je warme maaltijd op de vuurplaats of houtbrander. Kruip voor de nacht heerlijk in je slaapzak en luister voordat je moe en voldaan in slaap valt eens rustig naar alle geluiden om je heen. Als je geluk hebt hoor je de wolven huilen of de elanden naar elkaar roepen.

De volgende ochtend vertrek je na je ontbijt voor een verkenningstocht op het Alsternsjön. Vervolgens ga je op zoek naar je volgende overnachtingsplek. Deze plek bepaal je ook weer zelf, rekening houdend met de afstand die je de volgende/laatste dag nog moet afleggen om weer terug te keren bij ons op Nordic Glamping.

Ben je te vroeg en heb je nog zin om meer te ontdekken per kano, dan kun je er ook voor kiezen om nog niet aan te leggen maar de rivier richting het plaatsje Brattfors verder te volgen. Deze tocht voert je over het Kalvenmeer en verder stroomafwaarts. Welke keuze je ook maakt, beide staan garant voor een onvoorspelbare natuurbeleving in een gebied waar alles afhangt van jezelf. Inzet, inzicht en creativiteit zijn belangrijk om deze reis tot een succes te maken. Het boven omschreven Outback arrangement is inclusief; Kano, locatie/omgevingskaart, zwemvesten, tent, slaapmatten, pannenset, bestek en een houtbrander met magnesium stick. Exclusief slaapzakken (zelf voor zorgen)

Image
Kanotochten Zweden Varmland
Kanotochten Zweden Varmland

Nordic Glamping – Brattforsheden natuurreservaat, Kanotochten Zweden Varmland

Image

Tijdens je verblijf op Nordic Glamping kun je een Canadeze kano per dag huren.  Ook is het mogelijk om de kano alvast te bespreken tijdens het voorboeken van je vakantie. Het vertrekpunt van de kanotochten is vanaf het terrein en je hebt de keuze uit diverse richtingen.

Kanotochten Zweden Varmland, Richting Brattfors en de kraanvogels
De Byangälv rivier loopt vanaf het Lungen meer richting Brattfors. Je start vanaf ons terrein aan de uitmonding van het Lungen meer over de kronkelige rivier naar het Kalven meer. Dit meer ligt verscholen in de natuur en is alleen te bereiken per kano of boot. Het gebied behoort tot het Brattforsheden natuurreservaat. Een eland spotten  vanaf je kano en het geluid van de kraanvogels is een onvergetelijke ervaring.

Kanotochten Zweden Varmland
Image

Na het Kalven meer te zijn overgestoken vervolgt de rivier zijn weg met talloze bochten naar het strandje van Brattfors. Onderweg kun je gemakkelijk even aan de kant gaan en picknicken.

 

Image
Image
Image
Image