winteractiviteiten zweden

Winteractiviteiten Zweden, De WRC Rally Sweden 2017 is het grootste winter evenement in de provincie Värmland. WRC staat voor World Rally Championship. Dit evenement mag je niet missen! Een land bij uitstek voor winteractiviteiten zweden !. De winters in de provincie Värmland hebben een landklimaat, de droge koude is aangenaam tijdens outdoor activiteiten zoals skiën, langlaufen, sleeën met husky’s of wandelen.

Kalhyttan recreatie centrum in Filipstad is het startpunt voor vele prachtige langlauf en ski parcours. Het centrum beschikt ook over een rolski baan, uniek voor diegene die de conditie op pijl willen houden in de zomer!

Skiën langlaufen Värmland Zweden, in Kalhyttan Filipstad. Op het informatiebord een overzicht van de te skiën en langlaufen parcours. Dit gebied leent zich niet alleen voor de geoefende skiër of langlaufer maar ook voor gezinnen. Van jong tot oud staat hier op de lange latten. De parcours zijn verlicht tot 21.00 uur ’s avonds. In een gezellige hut kunnen traditioneel de worstjes op een open vuur gebakken worden en kinderen natuurlijk marshmallows!.

Kunstsneeuw:
Het kunstsneeuw parcour van 4 km garandeert skiën tot het voorjaar. Het sneeuw zekere parcours met lichte hellingen heeft elektrische verlichting tot ’s avonds 21.00 uur.

Natuursneeuw:
2 km licht heuvelachtig parcour. Elektrische verlichting tot ’s avonds 21.00 uur.
5 km licht tot matig heuvelachtig parcour. Elektrische verlichting ’s tot ’s avonds 21.00 uur.
Vasabanan 8 km licht heuvelachtig parcours.
Slalombacksbanan 10 km licht tot matig heuvelachtig parcour.
SM spåren 10- 12.5 km voor degenen die een echte uitdaging willen.
Änghöjdsbanan 20 km een licht heuvelachtig parcours met enige uitdaging.
Slalombacken Dammshöjden, grenzend aan Kalhyttan is de Dammshöjdens piste voor diegenen die liever alpineskiën. Skiën langlaufen Värmland Zweden is over het algemeen sneeuwzeker in de maanden januari en februari. Het landklimaat in de provincie Värmland maakt de winters kouder maar veel aangenamer. Door de afwezigheid van vocht in de lucht is het heerlijk te wandelen, skiën of langlaufen.

winteractiviteiten zweden