Kalhyttan Filipstad

skiën langlaufen värmland zweden

Skiën langlaufen in Kalhyttan, het grootste outdoorgebied in Filipstad Värmland

Skiën langlaufen Värmland Zweden, start vanaf Kalhyttan recreatiecentrum in Filipstad. Op het informatiebord van Kalhyttan Filipstad zie je een overzicht van de te skiën en langlaufen parcours. Dit gebied leent zich niet alleen voor de geoefende skiër of langlaufer maar ook voor gezinnen. Van jong tot oud staat hier op de lange latten. De parcours zijn verlicht tot 21.00 uur ’s avonds. In een gezellige hut kunnen traditioneel de worstjes op een open vuur gebakken worden en kinderen natuurlijk marshmallows!.

Kunstsneeuw:
Het kunstsneeuw parcour van 4 km garandeert skiën tot het voorjaar. Het sneeuwzekere parcour met lichte hellingen heeft elektrische verlichting tot ’s avonds 21.00 uur.

Natuursneeuw:
2 km licht heuvelachtig parcour. Elektrische verlichting tot ’s avonds 21.00 uur.
5 km licht tot matig heuvelachtig parcour. Elektrische verlichting ’s tot ’s avonds 21.00 uur.
Vasabanan 8 km licht heuvelachtig parcours.
Slalombacksbanan 10 km licht tot matig heuvelachtig parcour.
SM spåren 10- 12.5 km voor degenen die een echte uitdaging willen.
Änghöjdsbanan 20 km een licht heuvelachtig parcours met enige uitdaging.
Slalombacken Dammshöjden, grenzend aan Kalhyttan is de Dammshöjdens piste voor diegenen die liever alpineskiën. Skiën langlaufen Värmland Zweden is over het algemeen sneeuwzeker in de maanden januari en februari.

skien langlaufen zweden
kalhyttan filipstad
skien filipstad zweden
skiën langlaufen värmland zweden
skiën langlaufen värmland zweden

Voor Iedereen die de lichamelijke conditie in de zomer wilt bijhouden is er op Kalhyttan een prachtige Rolski baan aangelegd! Ook voor Skeelers of Rollerskates is deze baan geschikt.

Rolskibaan Zweden Värmland, de Rolskibaan in het Kalhyttan recreatie- en skigebied is een geasfalteerde baan van 3,3 km, waarvan 1,4 km voor minder validen zonder heuvels. De nieuwe rollerki baan geopend in september 2015 gaat langs dezelfde route als het huidige (kunstmatige) sneeuwspoor. Het servicegebouw met kleedruimtes, douches en sauna zijn open voor het publiek dagelijks 7:00-22:00.

Bekijk het filmpje op de pagina en ontdek het mooie parcours!