wat betekent glamping

Wat betekent Glamping? Het woord Glamping is recent opgenomen in de Dikke van Dalen. Het is een combinatie van Glamorous en Camping! En niet onterecht, Glamping is de nieuwe vorm van vakantie doorbrengen die door vele vakantiegangers wordt ervaren als kamperen met de luxe van thuis. Glamping accommodaties zijn er in vele vormen van een luxe Safaritent in Australië tot een Yurt in Ierland en bij ons op Nordic Glamping de Lodge of het grote luxe Vakantiehuis.

Nordic Glamping bevindt zich op 9 kilometer van Filipstad, nabij het dorpje Brattfors. De Byangälven rivier bevind zich op steenworp afstand. De rivier kronkelt zich over ons terrein, en mond aan twee zijden uit op een meer. Aan de noordzijde ligt het grote Lungenmeer en via de zuidzijde vaar je per kano zomaar het verscholen wat minder grote Kalvenmeer op. De Lodges en het grote Vakantiehuis zijn vrijstaand en liggen vlak tegen het Brattforsheden natuurreservaat aan. Het Brattforsheden natuurreservaat biedt je de mogelijkheid om de Zweedse natuur te ontdekken in al zijn varianten. Deze ontdekkingsreis kunt je beleven al wandelend, of op de mountainbike. Maar zeker gezien vanuit de kano zal dit een van de hoogtepunten worden tijdens je vakantie Zweden.

De Lodges en het vakantiehuis staan op ruime locaties. Je beleeft het echte outdoor gevoel, en je hebt het idee van een eigen plek. Toch zijn er mensen in de omgeving indien je behoefte hebt aan contact. Een vakantiehuis huren ergens alleen met het gezin in het bos klinkt heel aanlokkelijk, maar kan erg tegenvallen in de praktijk. Persoonlijke ervaringen met z’n tweeën, en later met onze kinderen zijn een leidraad geweest, in de opzet van Nordic Glamping.
Vakanties in Zweden hebben ons de kennis en inspiratie opgeleverd. Wij wilden voor jullie een middenweg creëren, zodat je geen keuzes hoeft te maken. Bij ons op Nordic Glamping vindt een ieder zijn eigen Zweden.

Kanoën, mountainbiken, eindeloos wandelen, elanden ontmoeten of in de winterperiode langlaufen en skiën. Combineer dit met funshoppen en heerlijk uit eten in het gezellige centrum van Karlstad. En een top vakantie is dan zeker gegarandeerd. Dit alles is zomaar maar een kleine greep uit wat Värmland je te bieden heeft. Veel behoort tot de mogelijkheden tijdens een vakantie die je zeker niet snel zult vergeten. Nordic Glamping is ontdekken en genieten in spannende accommodaties. Wij omschrijven onze locatie als de mooiste plek in midden Zweden…

Wat maakt Nordic Glamping bijzonder? De luxe is niet alleen de accomodatie, maar is ook de natuur en de ruimte!.