wrc rally sweden karlstad

WRC Sweden 2020 don’t miss this winter event!

Route
*Ventures deep into the frozen and remote forests of Sweden and Norway.
*Action begins with big power slides at Thursday night’s spectacular super special stage at Karlstad trotting track, which is repeated 48 hours later.
*All but the last of Friday’s seven stages are in Norway. Röjden provides cross-border competition, starting and finishing in Sweden with the middle section in its neighbouring country.
*Saturday blends classic Swedish roads near Hagfors with the returning Knon test, last driven 14 years ago.
*Just two stage venues in Sunday’s finale. Two passes over the Likenäs test are followed by the live TV Power Stage at Torsby.
(visit wrc.com)

2020 WRC Rally Sweden, ’s werelds beste Rally, doorkruist het winterse landschap van Zweden en Noorwegen. De Rally in Zweden start in Karlstad op Donderdag 13 februari  via Torsby over de Noorse grens en terug in Zweden naar de oostzijde van Hagfors. De uiteindelijke finish is in Torsby op 16 februari. Een nieuw feature voor dit jaar is het service park in Torsby. Vier dagen van sneeuw, ijs, haarspeldbochten en heuvelkammen, met name in Colin’s Crest. Gedetailleerde informatie verschijnt op de website van de WRC met informatie over ieder traject. Tot de start begint kun je alvast de onderstaande kaart bekijken zodat je het spektakel van de Rally Sweden 2020 van dichtbij kunt meemaken!.

De eerste rally werd in de zomer van 1950 gereden met de naam Rally to the Midnight Sun, met de start en finish op verschillende locaties. Vanaf 1967 werd Karlstad de vaste locatie voor de start, en wordt de rally traditioneel in de maand februari gereden. In deze periode zijn de oorspronkelijke gravelwegen bedekt met ijs en sneeuw en is dit de enige pure sneeuw rally op de WK kalender. Vanaf 2011 wordt de eerste dag van de voor een deel gereden in Noorwegen. Ontstaan als ronde van het Zweeds rallykampioenschap kreeg de Rally in 1973 de WK status. De sneeuw en ijslaag zorgt er ook voor dat de auto’s gemakkelijker door de bocht kunnen glijden, de grote sneeuwbanken aan de buitenzijde van het parcours zorgen ervoor dat ze niet van de weg raken. Tegelijkertijd is het gevaar bij het slippen in de bochten in de sneeuwbanken vast te raken. Voor de benodigde grip zijn de banden erg smal en maken ze gebruik van de zogenoemde “spikes” (spijkers).