Vakantie in Zweden…

Image

Een vakantie in Zweden zul je niet snel vergeten. In tegenstelling tot een zonvakantie in Zuid Europa zul je in Zweden meer een actieve vakantie beleven. Zweden heeft als land veel te bieden, zowel qua bezienswaardigheden als op culinair gebied.

Het eerste dat opvalt als je in Zweden bent is een gevoel van rust. Dat gevoel laat je niet meer los tot op de laatste dag van je vakantie in Zweden. De natuur is overweldigend en daagt je uit om te gaan ontdekken. Even helemaal weg uit je bekende drukke omgeving en nieuwe energie opdoen, is wat je kunt verwachten. De zomers in Zweden zijn ideaal voor een gezinsvakantie. Een vakantie waarin je samen als gezin weer helemaal tot elkaar komt en nog lang over na praat. Een boswandeling in Zweden is nooit gewoon zomaar een boswandeling, de afstanden zijn groot en achter elke bocht schuilt er weer iets nieuws.

Värmland ontdekken met de kano, dat mag je niet missen. Mooier is om tijdens je verblijf bij ons een 2-daags kanoarrangement te beleven. Alles wat je nodig hebt voor overnachten en kokkerellen zit in het arrangement en vooraf koop je zelf in wat je lekker vindt om mee te nemen bij de supermarkt.

Vakantie Zweden
Vakantie Zweden Nordic Glamping Outdoor en Wildlife Varmland

Zweden is kindvriendelijk…

In Zweden nemen de kinderen een belangrijke plaats in binnen de gemeenschap en je zult snel begrijpen waarom. Hier in Zweden staat het gezinsleven en het buiten zijn met het gezin hoog op de prioriteitenlijst. Zeker in midden Zweden waar ontelbare meren te vinden zijn, heeft bijna elk gezin wel een bootje of kano. Vaak gaan ze vissen of zomaar een stukje varen of ze gaan er op uit om bessen te plukken en in het najaar paddenstoelen. In de dorpen en steden heerst zomers een aangenaam gevoel van rust dat zij aan zij gaat met een legio aan gezellige activiteiten.

Het klimaat in Zweden…

Het klimaat in Zweden is een stuk milder dan het klimaat in de rondom liggende landen in Noord Europa. Zweden heeft dit te danken aan de warme oceaan stroming, die vanuit de Noorse westkust naar Zweden stroomt. Door de vele meren en de invloed van de Botnische Golf aan de oostkant van Zweden, heeft Zweden dus een relatief warm klimaat.

Zweden kent betere en stabielere zomers dan dat wij in Nederland gewent zijn. Er zijn veel meer zonuren en ook is er veel minder neerslag. Zweden ligt aan de westkant net achter de bergenketen op de grens met Noorwegen. Door de Noorse bergenketen worden neerslag en depressies tegenhouden. Ook zorgen ze in de zomermaanden voor een warme stroming, waardoor de temperaturen tot zelfs in Noord Zweden behoorlijk hoog op kunnen lopen.

De meeste neerslag vind je in Noord West Denemarken en in het zuidwesten van Zweden. Het midden en oosten van Zweden zijn over het algemeen droger. Het gedeelte met de minste neerslag in de zomermaanden bevind zich in het noorden van Zweden.